Yt-prosessi inhimillisyys edellä

Yhteistoimintalainsäädäntö edellyttää aina neuvotteluita, kun työnantaja harkitsee työvoiman käytön vähentämistä, kuten lomautuksia tai irtisanomisia. Yhteistoimintalainsäädäntö määrittää prosessille sisällöllisiä ja menettelyllisiä vaatimuksia.

Yhteistoimintaneuvotteluiden prosessi on pitkä ja voimakkaita tunteita herättävä. Organisaation johto, HR, esihenkilöt sekä luottamusmiehet vievät prosessia läpi kovan paineen alla. Monesti prosessia eteenpäin vievät henkilöt käyvät läpi yksin omia tunnekuohujaan. Pahimmillaan kuormitus kantautuu työntekijöiden kotiin, jossa tunnekuormaa puretaan.

Yhteistyöneuvottelut ovat kuormittava ja uuvuttava ajanjakso koko työyhteisölle. Mikäli lopputulemana on työntekijöiden vähentäminen, eivät stressireaktiot rajoitu pelkästään irtisanottuihin työntekijöihin. Työpaikkaan jääneidenkin osalta yt-prosessi vaikuttaa syvästi. Sujuvan liiketoiminnan jatkumisen osalta olisi tärkeää tarjota tukea myös taloon jäävälle henkilöstölle.

Seniorivalmennus
Vihreitä versoja lähikuvassa.

Miksi yt-prosessi kannattaa ulkoistaa?

Kiireessä ja paineen alla kukaan ei pysty tekemään tarkkaan harkittuja ja myös juridisesti kestäviä valintoja ja päätöksiä. Yt-prosessin aikana pystyttäisiin tekemään paljon erilaisia etukäteen puntaroituja asioita, joilla yritys pystyy vaikuttamaan henkilöstön luottamukseen ja hyvään tunnekokemukseen vaikeitten asioitten äärellä. Viestintä on haastavien tilanteiden läpipääsemiseksi avainasemassa.

Esihenkilöiden on erityisen tärkeää tietää yt-prosessin perusteet ja sitä koskevat lait. Autamme onnistuneen viestintäsuunnitelman laadinnassa ja sen toteuttamisessa.

Tarjoamme tukea yt-prosessin eri vaiheissa

  • Juridinen tuki yt-prosessissa
  • muutoksen läpiviennin tuki
  • muutosturvan eri polut

Lisätietoa palvelusta ja tiimistä

Palvelu on rakentunut neljän eri alan rautaisen ammattilaisen yhteistyönä. Kaikissa yt-prosessiin liittyvissä juridista tukea vaativissa haasteissa selustaa on turvaamassa HR & Laki Salmela Oy:n Anu Salmela. Muutoksen läpiviennissä tiimiänne puolestaan tukee Valmennustalo Wimmaa Oy:n Tanja Peltovuoma – ja muutosturvan eri poluilla Arctic Career Oy:n Tuire Eilittä ja Heidi Alariesto.

Lataamalla oheisen palveluesitteen pääset tutustumaan tarkemmin niin palvelumme sisältöihin kuin sen takana olevan tiimin taustoihin.

Tutustu myös palvelun kumppaniyrityksiin: