WimmaX

wimmax

Uudenlainen näkökyky

Kun tilanteet muuttuvat järjettömiksi, entinen logiikka pettää ja uudet ratkaisut eivät ole vielä näkyvillä pitää yksilön ylittää itsensä. Kääntää katse uuteen suuntaan ja tarkentaa. Nähdä uutta.

Tapaustutkimukset nobelistien ja poikkeuksellisen lahjakkaiden keksijöiden ajattelusta paljastavat, että ihmismielemme on täynnä nerokkaita ulottuvuuksia.

Mahdottomalta näyttävässä tilanteessa nämä yksilöt tekevät jotain poikkeavaa. Ongelman ratkaisun sijaan he alkavat työskennellä itsensä kanssa. He tiedostavat, että todellisuudessa näköalattomuuden, ratkaisun puuttumisen ja umpikujan syy on oma kyvyttömyys nähdä.

Kyse ei ole mystisistä tai vain neroille varatuista ominaisuuksista, vaan taidoista joita jokainen voi oppia hyödyntämään.

Pysähtymisen ja irtioton tila

Intuitio tallentaa ja käsittelee tietoa ja kokemuksia tietoiseen ajatteluun verrattuna kolmannessa potenssissa. Nykyihminen on kuitenkin menettämässä yhteyttään tähän valtavaan voimavaraan. Tietoinen ajattelu dominoi. Miten yksilö avaa porttejaan siirtyäkseen omalle parhaalle tasolleen?

Tietoinen tilan tekeminen intuitiolle on ensimmäinen askel kohti tuntemattomia mahdollisuuksia. Yhteys intuitioon syntyy, kun

 • otetaan etäisyyttä (ajallinen, fyysinen, sosiaalinen, toiminnallinen)
 • hidastetaan – vähennetään tietoista informaatiota
 • siirrytään toimijasta tarkkailijaksi ja lähettäjästä vastaanottajaksi
 • tyhjennetään mieltä täyttämisen sijaan,
  koetaan turvallisuutta ja rauhaa (sosiaalinen, fyysinen)
 • asetaan isoja kysymyksiä

Toisin kuin usein luullaan, intuitiivinen sisäinen tieto ja päättely eivät ole vastakkaisia tai edes vaihtoehtoisia. Näiden kahden yhteistyön avulla voi toimia näkyvän logiikan ulkopuolella. Molemmilla tietämisen tavoilla on paikkansa ja on tärkeää ymmärtää näiden yhteispeliä eri tilanteissa.

Intuition antamaa näkökykyä on mahdollista harjoitella, kun oppii huomaamaan miten oma intuitiojärjestelmä toimii, ja millä ehdoilla tietoinen ajattelu ja intuitio keskenään seurustelevat. Se vaatii ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta irrottaa. Halua avata portit ja kohdata.

Viisauden tyyssija

Suuri osa meistä työskentelee puolitehoisissa organisaatioissa missä sisäinen kitka hallitsee. Olisi kuitenkin myös mahdollista rasvata rattaat. 

Nykyiset organisaatiot ovat usein rakentaneet toimintakulttuurinsa voimakkaasti tiedostetun ja näkyvän ajattelun varaan. Meillä on 

 • projektisuunnitelmat
 • tiukasti määritellyt prosessit
 • tiedollisten perustelujen välttämättömyys
 • jatkuva tiedollisen oppimisen vaade
 • raskas dokumentointi ja jäljitettävyys
 • karsinoivat työnkuvat
 • raportointi

Tämä on johtanut valtavaan resurssien tuhlaamiseen, sisäänpäin kääntymiseen ja kyvyttömyyteen vastata nopeasti toimintaympäristön muutoksiin. Olemme valaneet toimintakulttuurien linnoituksia tiukkoinen  järjestyssääntöineen. Harva meistä pystyy näissä parhaimpaansa. 

Intuition älykäs käyttö on yksilön ja organisaation kiihdytyskaista ja oikopolkujen avaaja. Sen avulla voi ylittää vanhan tiedon, kapeat näkökulmat ja luoda nopeasti radikaalia edelläkävijyyttä ja menestystä.

Sinulla on ratkaisuja – autamme löytämään niitä

WimmaX– intuitiovalmennus tähtää yhteisön toimintakulttuurin muutokseen. Ensin se johdattaa sinut kokemuslähtöisellä tavalla tietoisuuteen omasta intuitiostasi. Portteja avaavassa syventymisessä itseesi tietoinen ajattelusi yhdistyy intuitioosi uudella tasolla. Saavutat edelläkävijyyttä. Tämän jälkeen tuemme sinua siirtämään tämän rajoja rikkovan lähestymistavan työyhteisösi toimintakulttuuriksi.

Valmennus toteutetaan kolmivaiheisesti. Esi-, lähi- ja jälkijakso valmentavat ja tukevat sinua muutoksen ymmärtämiseen sekä sen asteittaiseen jalkauttamiseen työyhteisessäsi. Lähijakson sisällä toteutetaan kokemusvaellus. Vierelläsi on vertaisryhmä, mistä saat ikuisia ystäviä ja peilipintoja tulevaisuuteen. Palveluksessasi on asiantuntijaryhmä, jonka keskipisteenä olet sinä. 

wimmax– kokemusvaellus on henkilökohtaisen intuition tunnistamiseen tähtäävä harjoite. Vaelluksella opit tunnistamaan oman intuitiosi, ja ammentamaan siitä voimaa, rauhaa ja inspiraatiota henkilökohtaisella tasolla. 

Kokemusvaellus on sama harjoite kuin edellä esitetyssä laajemmassa valmennuskokonaisuudessa ilman sen laajoja esi- ja jälkijaksoja. Ennen kokemusvaellusta järjestetään aihealueeseen liittyvä etäluento. Samoin vaelluksen jälkeen järjestetään etänä aiheen ja kokemusten purkutilaisuus. Vaelluksen aikana intuitioteemaa avataan jatkuva-aikaisesti. 

WimmaX-intuitiovalmennus

 • valmennus ja tuki toimintakulttuurin muutokseen
 • oppia intuitiosta
 • tapaustutkimuksiin perustuvaa havainnointia intuition ilmenemisestä
 • intuitioharjoitteita
 • sisältää wimmax-kokemusvaelluksen
 • asiantuntijaryhmä tueksesi 

wimmax-

kokemus­vaellus  Puljun erä­maahan

 • henkilökohtaisen kasvun harjoite
 • saat kosketuksen intuitioosi
 • kuusimetsän raja, mäntymetsän raja, tunturikoivikko, tunturipaljakka
 • tunturipeuran viimeiset metsästysalueet
 • vanhan saamelaisen asutuksen, uudisasutuksen jäljet, poronhoidon monet historialliset vaiheet
 • vedenjakaja-alueet: Itämereen laskevat vesistöt ja Jäämereen laskevat vesistöt vierekkäin
 • Ivalojoen latvavedet – kullanhuuhdonnan toivemaat
 • ”maa”-, ”vesi”-, ”ilma”-, ”tuli”-teemat
 • havainnoit, keskityt itseesi, tallennat kokemuksia, löydät merkityksiä, olet turvassa
 • on osa WimmaX-intuitiovalmennusta

WimmaX-intuitiovalmennus

Esijakso:

Virittäytyminen intuition maailmaan
Valmistautuminen kokemusvaellukseen

1.8.

Laskeutuminen intuition äärelle, Levi

2.8.

wimmax-kokemusvaellus alkaa

Patikointi n.10 km

3.8.

Patikointi n.10 km

4.8.

Patikointi n.10 km

5.8.

Patikointi n.10 km

wimmax-kokemusvaellus päättyy

6.8.

Kokemuksen purku, Levi

Jälkijakso:

Uudenlaisen näkökyvyn ylläpitäminen

Intuitiolähtöisen toimintakulttuurin jalkautus

Palveluksessasi

Olen Asta Raami ja op­paan­ne mat­kalla oman intu­ition moni­ulot­tei­suuteen ja sen poten­tiaaliin.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kuvaus

Taiteen tohtori Asta Raami on intuitiotutkija, kouluttaja ja tietokirjailija. Hän väitteli intuition käytöstä ja kehittämisestä Aalto-yliopiston Medialaboratoriossa ja hänellä on myös tutkinnot designista ja kasvatustieteestä. Asta Raami on tutkinut luovuuden ja intuition kehittämistä yli 20 vuotta ja kouluttanut eri alojen yliopisto-opiskelijoita ja asiantuntijoita teemoista 15 vuotta. Asta on kirjoittanut ja ollut osakirjoittajana useissa teoksissa, jotka käsittelevät intuition potentiaalin hyödyntämistä opetuksessa, koulutuksessa ja johtajuudessa. Tällä hetkellä hän toimii yrittäjänä ja kouluttajana innerversity.org hankkeessa sekä kouluttaa mm. kasvatusalan johtajia intuition ja visionäärisen johtajuuden teemoista mm. yhteistyössä Helsingin Yliopiston kanssa, Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa.

Olen Tanja Pelto­vuoma. Olen tämän koti­mai­semis­sani tapah­tu­van valmen­nuksen äiti.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kuvaus

Kasvatustieteen maisteri Tanja Peltovuoma on 25-vuotisen uransa aikana kulkenut ristiin ja rastiin halki suomalaisen kuntakentän. Tämä Käsivarren tyttö on toiminut rohkein ottein sairaalamaailman henkilöstöhallinnon johdossa, opetuksen kehitystehtävissä, kuntien toimintojen radikaalina kehittäjänä, valtakunnallisen talouspalveluyrityksen johtotehtävissä ja ohjelmistorobotiikan ihmeellisessä maailmassa. Hänen intuitiivinen ja ihmisläheinen tapa kohdata ihminen puhuttelee kaikkia. Tanja on ennen yrittäjäksi siirtymistään perehtynyt ihmisenä olemisen sisimpään Tommy Helstenin kaksivuotisessa Ihminen tavattavissa- kasvuohjelmassa sekä Johdon ja esimiesten työnohjaajakoulutuksessa. Hänen yritystoimintansa keskittyy työyhteisövalmennuksiin.

Olen Kimmo Peltovuoma, kokemus­oppaasi Puljun erä­maassa, omas­sa ins­piraa­tion lähtees­säni.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kuvaus
Kasvatustieteen maisteri Kimmo Peltovuomalla on lähes 30 vuoden kokemus opettajana ja koulun johtajana. Työssään ja harrastuksessaan juiorivalmennuksessa hän on kohdannut monenlaisia lahjakkuuksia ja monenlaisia tapoja toimia lahjakkuuden kanssa. Kimmo on päässyt läheltä näkemään, miten ihminen on paljon helposti havaittavaa kokonaisuutta suurempi ja miten hänessä oleva kyvykkyys voi olla käytössä olevien mittareiden ulottumattomissa. Kimmolla on synnyinlahjana vahva luontoyhteys ja lapsuudesta asti rakentunut erämaassa toimimisen ja sen mahdollisuuksien oivaltamisen taito. Kimmo on kysymysten asettelija, ajattelija ja ainainen etsijä.

Olen Matti Lehto, tämän valmennuksen isä ja sparraajasi kun puhumme toimintakulttuureista.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kuvaus

DI Matti Lehto on toiminut kolmenkymmenen vuoden aikana suuren teollisuusyhtiön tuotekehityksen ja liiketoimintaprosessien kehityksen tehtävissä. Matin Teknillisessä Korkeakoulussa suoritetun opiskelun parhaat palat antoivat ymmärrystä olemassa olevan tutkimustiedon ja keksinnöllisyyden yhdistämisestä. Perehtyminen tuotantotoiminnan perusteisiin avasi käsitystä valittujen menettelytapojen vaikutuksista. Sekä kotimaisten että kansainvälisten asiantuntijayhteisöjen johtamisroolien ohessa hänelle on syntynyt käsitys siitä, miten ihminen käyttää oppimaansa ja lisää sen arvoa. Havainnot tuon arvonlisäyksen osalta ovat yllätyksellisiä. Keskiössä on ihmisen omaehtoinen sisältäpäin kumpuava kasvuprosessi – toivottavasti ympärillä olevan toimintatapakulttuurin tukemana.

WimmaX– intu­itio­val­men­nus hinta 7900€ (alv0%)

Valmennuksen sisältö:

 • esivaiheen etätapaamiset
 • lähijakson valmennukset
 • majoitukset 31.7.-7.8.
 • ruuat
 • kuljetukset 1.8.-6.8.
 • Wimmaa-vaelluksen tarvittavat varusteet paitsi vaatetus
 • tallennepalvelu
 • hemmotteluhetket
 • turvallisuussuunnittelu ja toteutus
 • jälkijakson etätapaamiset
 • loppuyhteenvedon

wimmax– kokemusvaellus hinta 3100€ (alv0%)

Vaelluksen sisältö:

 • avausluento etänä
 • kuljetukset 2.8.-5.8.
 • Wimmaa-vaelluksen tarvittavat ryhmävarusteet
 • turvallisuussuunnittelu ja toteutus
 • loppuyhteenveto ja purku etänä

Wimmaa-kokemusvaellusosuus ei edellytä aikaisempaa vaelluskokemusta, peruskunto riittää.

 

Ilmoittautumiset WimmaX -intuitiovalmennukseen viimeistään 31.5.2022 ja wimmax -kokemusvaellukseen 22.6.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tanja.peltovuoma@wimmaa.fi.

WimmaX-valmennuskurssin maksimi ryhmäkoko on 12 osallistujaa. Wimmax-kokemusvaelluksen maksimi ryhmäkoko on 18 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Valmennuksen järjestäminen vahvistetaan 3.6.2022 ja kokemusvaelluksen viimeistään 23.6.2022  mennessä.

Lisätiedot Tanja Peltovuoma, p. 040 571 9547.

Seniorivalmennus