Case: Hämeenkyrö

Hämeenkyrön kunnan logo.

TE-palvelut siirretään kuntien järjestämisvastuulle vuoden 2025 alusta. Pirkanmaan alueen kaikki kunnat ovat olleet mukana työllisyyden kuntakokeilussa vuodesta 2021.

Hämeenkyrön työllisyyden kuntakokeilun tiimissä on 11 työntekijää. Kuntakokeilun käynnistyessä 1.3.2021 osa TE-toimistojen työnhakija-asiakkaista siirtyi kuntien asiakkaiksi ja osa jäi asiakkaiksi TE-toimistoon.

Kun asiakas siirtyy kuntakokeiluun, vastaa kotikunta hänen palveluistaan. Kuntakokeilun asiakkaita ovat työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, joiden kotikunta on kokeilualueella ja jotka eivät ole oikeutettuja ansiosidonnaiseen päivärahaan, ovat alle 30-vuotiaita tai ovat kokeilualueiden TE-toimistoissa työttömänä tai työvoimapalveluissa olevia maahanmuuttajia tai vieraskielisiä.

Työllisyyspalveluiden tiimi on saanut kehittää aitiopaikalta uudenlaisia alueelle sopivia toimintamalleja. Kehittämisen keskiössä ovat asiakkaiden aito kohtaaminen, hänelle sopivien tukea tarvitsevien palveluiden löytäminen sekä vaikuttavien kohtaamiskäytänteiden kehittäminen. Työ on intensiivistä ja ajoittain myös hyvin paineistettua.

Samaan aikaan taustalla valmistellaan suurta valtakunnallista rakenneuudistusta, jossa TE-palvelut siirretään kuntien vastuulle ensi vuoden aikana. Tiimi oli saanut viime aikoina uusia jäseniä. Tähän saumaan haluttiin järjestää yhteinen kehittämispäivä, jossa pysähdyttiin hetkeksi yhteisen tekemisen ja kehittämisen äärelle sekä syvennyttiin tutustumaan tiimin erilaisiin jäseniin.

Tanja perehtyi tarpeeseemme ja toteutti ennakkokyselyn henkilöstölle. Kokonaisuus oli toimiva: sopivasti tekemistä, vapaata keskustelua ja asiasisältöä.

Tanja rakensi lämminhenkisen, riittävän rennon ja positiivisen tunnelman koulutuspäiväämme.

Hanna Rajakoski

työllisyyspalveluiden päällikkö, Hämeenkyrön kunta

Hämeenkyrön kunta

Hämeenkyrö on kulttuuristaan ja hienosta ympäristöstään tunnettu 10 278 asukkaan kunta Pirkanmaalla, joka sijaitsee keskeisellä paikalla valtatien 3 varrella, noin 30 minuuttia Tampereelta länteen.

Hämeenkyrö liittyi vuonna 2017 ensimmäisenä kuntana Pirkanmaalta kuntien Hinku-foorumiin eli ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden verkostoon. Hämeenkyrö on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään 80 % vuoteen 2030 mennessä.

hameenkyro.fi

Hämeenkyrön kunnan logo.