BLOGIT

Mitä sinulle kuuluu?

30.12.2020 | Blogi

Mitä sinulle kuuluu –kysymys voi olla mullistava kysymys työelämässä. Ja mikäli kysymystä seuraa vastauksen aito ja keskittynyt kuunteleminen, voit antaa toiselle osapuolelle lahjan, jota hän vaalii loppuelämän.

Jokaisella on tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi. Niin siviilissä kuin työelämässä. Myös pomolla. Entistä useampi nuori työntekijä väistää tietoisesti ottamasta esimiehen roolia vastaan. Työntekijä on riittävästi saanut informaatiota esimiespestistä seuraamalla vierestä pidentyneitä työpäiviä, ympärillä vellovaa epämääräistä tyytymätöntä jurnutusta tai johdon suunnalta tulevia loputtomia tulosvaatimuksia.

Entäpä jos kaikki olisikin toisin? Jospa esimiehen roolissa kyllin hyvä olisi riittävä, työpäivän pituus olisi edelleen normaali ja sydämen palo tekemiselle näkyisi silmien pilkkeestä? Esimies olisi onnellinen työssään, saisi siitä ammatillista tyydytystä, saisi tehdä panoksellaan toisille ihmisille hyvää ja tehdä ympärilleen piirun verran parempaa maailmaa?

Itse lähdin etsiskelemään elämässäni uusia oviaukkoja Tommy Hellsten -instituutissa ja sukelsin sisään omiin tarpeisiini elämän onnellisuuden rakennuspalikoissa. Matka jatkui Johdon ja esimiesten työnohjauskoulutukseen, josta valmistun ensi vuonna. Ajatus yrittäjyydestä on muhinut jo jonkin aikaa ja rakkaan mieheni turvallisessa tuessa ja ohjauksessa haaveeni konkretisoitui joulukuussa Wimmaa -yrityksen perustamiseen. Haluan olla kanssakulkija niille esimiehille, jotka etsivät tai vaalivat intohimoa työhönsä. Jotka haluavat tehdä hyvää ympärilleen. Hyvinvoiva johto ja esimiehet ovat perusedellytyksiä hyvinvoiville työyhteisöille.

Yrittäjänä haluan auttaa uusien energia-aaltojen synnyttämisessä tiimeille, seniorityöntekijöille sekä johdolle ja esimiehille. Ja aivan unelma olisi, että työpaikoilla ihmisten työkykyä ja työhyvinvointia ylläpidettäisiin jo ennen kuin mitään ongelmia ilmenee. Menetelmänä voi olla työnohjaus, valmennus, koulutus tai konsultaatio. Työssä pitää olla hauskaa ja tekemisessä saa näkyä elämänilo. Onnelliset työpaikat tekevät parasta tulosta!